logeren bij opa en oma

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 23:00

Zomaar even een andere blog ertussen nu mijn kleinzoon van 3 ½ kwam logeren. Nog zo klein en al zo groot, maar ook nu nog is veiligheid en geborgenheid nog zo belangrijk. De middag van het logeren wil hij vooral duidelijkheid over het logeren zodat hij zich veilig voelt bij ons.

 Na een gezellige middag met tenten maken in de kamer, een moestuinbak in elkaar zetten, wandelen met de hond en lekker door de plassen stampen blijft hij gezellig logeren. Ook al is het heel gezellig en is hij hier graag toch vind hij het bij papa en mama toch ook wel erg leuk. Regelmatig vertelt hij dat hij naar mama wil, maar dan praten we even over zijn mama en papa, hoe lief ze zijn en dat ik het begrijp dat hij zijn mama nu even mist. Dan maken we een plan voor het logeren, wat ga je allemaal nog doen voordat mama jou morgen ophaalt van school. Dit geeft duidelijkheid, ondanks zijn 3,5 jaar heel belangrijk om te weten wat we nog gaan doen.

Na het wandelen met de hond mag hij lekker in bad, dit heeft hij thuis niet dus superfijn dat wij deze wel hebben. Al het speelgoed gaat in het sop en er worden dieren verstopt in het sop en lege flesjes omgooit op de kant. Wanneer hij de kans krijgt krijg ik een emmertje water bijna over mij heen. Maar heerlijk genieten met al die bubbels en op een gegeven moment is het klaar en is het tijd om lekker in pyama naar beneden te gaan. Opa is inmiddels thuis dus dat is ook weer extra gezellig want hij is gek op opa.

Vlak voor het slapen gaan wil hij nog even videobellen met zijn papa en mama. Even snel zijn verhaal vertellen over wat hij heeft gedaan en dat hij bij opa en oma blijft logeren en dat mama hem morgen dan weer ophaalt. Zo dat is duidelijk en dan heeft hij geen tijd meer want hij was met oma en opa aan het puzzelen. DOEG… en de rode knop van ophangen is al ingedrukt. Heerlijk dit, als het maar duidelijk is dan gaat het allemaal prima.

Bedtijd en door opa naar bed gebracht, tanden poetsen, boekje lezen en een liedje. Dat liedje was weer even nadenken hoe ging die ook al weer. Maar dat maakte hem gelukkig niks uit.

Mijn wekker staat vroeg en als ik om de hoek kijk ligt hij al wakker in zijn bed. Hij weet goed wat er moet gebeuren in de ochtend, dit geeft hem een ritme. Geen groot ontbijt maar een flinke hap ontbijtkoek en een beker melk gaan er wil in gelukkig. De wekker staat aan voor het moment dat we klaar moeten maken om naar school te gaan. Als de wekker gaat wordt er opgeruimd en klaar om te gaan, voorop in de mand van oma’s fiets lopend naar school. Dat is ook wel heel leuk en dan mocht oma ook nog mee naar binnen waar ik dan een juf tegenkom die ik nog ken van mijn jongste (nu 22 jaar). Oeps de tijd gaat snel, ja we kennen elkaar nog van 17 jaar geleden maar nu kom ik hier met mijn kleinzoon. Heel erg leuk maar dan voel ik mij toch een beetje oud worden, maar oh zo leuk om weer in die kindertijd te zijn met een kleinkind.

Ik beloof om straks met zijn mama op het schoolplein te staan en dat ik dan nog een snoepje heb. Het geheugen is prima hoor als hij uit school komt. Met een snoepje in de hand gaat hij weer blij met zijn mama mee. Was het leuk bij opa en oma “ja erg leuk”, en ik krijg nog een knuffel van hem. Heerlijk toch zo’n mannetje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.