babymassage

Babymassage is een manier om in contact te zijn met je baby. Als ouders is het wennen in deze nieuwe fase van jullie leven. Babymassage zorgt voor ontspanning en een moment van tijd voor elkaar.  Buiten dat een massage erg leuk en ontspannend is om te geven is het ook erg goed voor je baby. Het kan helpen bij darmkrampjes, overstrekken, slaapproblemen, onrust, baby's groeien vaak beter en zijn alerter doordat ze door de massage ook beter slapen. 

Gelijk naar de tarieven voor babymassagecursussen scrol dan door naar beneden.  

Je baby leren kennen.

Bij een individuele babymassage kom ik bij jullie thuis en leer je de basistechnieken van babymassage. Hierbij houdt ik rekening met vragen zoals massage bij buikkrampjes of overstrekken. Vooraf neem ik contact op met je om eventuele vragen door te nemen. 

Babymassage kan vanaf 6 weken tot de leeftijd van ongeveer 8 maanden (kruipleeftijd). Wanneer je baby nog niet gewend is aan massage zal hij/zij niet zo makkelijk meer stil willen liggen. Wanneer je baby gewend is zal dit dus ook prima door kunnen gaan na de 8 maanden. Ook na de babytijd kun je een massage blijven geven en kun je dit ook over de kleding heen doen. Voor meer informatie over babymassage verwijs ik je naar babymassagenederland.

 

De lessen zijn inclusief een reader die je digitaal toegezonden krijgt of die je nu alvast kunt downloaden. (nog in bewerking) Als je wilt weten of babymassage iets is voor jou baby dan kun je altijd even contact met mij opnemen. 

Wanneer er bijv. problemen zijn zoals voorkeurshouding, overstrekken en/of darmkrampjes of bij prematuur geboren baby's is het fijn om even te overleggen. 

Cursussen

Kennismaken met babymassage. Ik doe de technieken voor op een pop en je kunt dit dan bij je baby nadoen. Wanneer je baby slaapt of de massage nog niet goed aan kan dan kun je ook op een pop oefenen. Hierdoor kan ik je aanvullen en helpen in de technieken die door babymassage Nederland zijn samengesteld vanuit de Shantala massagetechnieken. 

In onderstaande kollommen staan mogelijkheden voor cursussen. Iets anders in gedachten neem dan even contact met mij op. 

 

Houdt er rekening mee dat de les van een uur wat kan uitlopen.


individueel les

2 lessen á 1 uur 

Tijdens deze lessen leer je de basistechnieken van de Shantala babymassage. Daarbij vertel ik vaak over het gedrag van je baby en krijg je altijd wat extra tips en adviezen. 

€ 100 euro

individueel les

3 lessen á 1 uur

Tijdens deze lessen krijg je extra informatie, tips en adviezen. Naast de Shantala massagetechnieken leer ik je enkele yoga technieken en evt. technieken specifiek op je baby gericht. 

€ 120 euro

groepsles 2 a 3 personen

4 lessen á 1 uur les babymassage

De lessen zijn i.p ingedeeld zoals bij de 3 individuele lessen. Nu leer je ook van elkaar en doordat je met meer bent is de aangeboden lesstof meer verdeeld over 4 lessen. 

 

€ 135 euro p.p