babymassage

Babymassage is een manier om in contact te zijn met je baby. Als ouders is het wennen in deze nieuwe fase van jullie leven. Tijdens je zwangerschap en bij de bevalling kan er zoveel gebeurd zijn dat je het moeilijk vind om contact te krijgen met je baby, het moeder/vadergevoel moet nog groeien en daar is babymassage een mooie manier voor. 

je baby leren kennen

Wat doe je bij de babymassage. Dit hangt af van hoe je dit invult omdat je dit in een groepje kunt doen met andere moeders/ vaders en hun baby of individueel met je baby. Zelf vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor jou verhaal, je beleving van de eerste weken met je baby en hoe je jezelf voelt. Vooraf aan een massage doe je een ontspanningsoefening samen met je baby.  Daarna zal ik alles voordoen op een pop en kun je zelf bij je baby aan het masseren gaan.  Bekijk de mogelijkheden onder de cursus, overleg is natuurlijk altijd mogelijk. 

Babymassage kan vanaf 6 weken tot de leeftijd van ongeveer 8 maanden (kruipleeftijd). Wanneer je baby nog niet gewend is aan massage zal hij/zij niet zo makkelijk meer stil willen liggen. Wanneer je baby gewend is zal dit dus ook prima door kunnen gaan na de 8 maanden. Ook na de babytijd kun je een massage blijven geven en kun je dit ook over de kleding heen doen. 

 

 

fotoalbum