naar jezelf kijken...spiegelen

Voor mij ligt een kraam cadeautje voor ons buurkindje. Kiekeboe koe heet het en is zo ontzettend leuk. Het boekje eindigt met de zon welke door een uitschuifluikje opzij wordt geschoven en de baby dan zichzelf ziet. Een moment om naar uit te kijken tijdens het voorlezen.

Lees meer »

Nachtdienst

Je kent het vast wel de gebroken nachten met je baby. Slaap je net en dan wordt ze alweer wakker, rondlopen met haar op je arm, toch nog even aan de borst. Hé, ze valt in slaap en dan rustig terugleggen in haar bed. Ja gelukkig ze lijkt te gaan slapen, je wacht nog even en loopt dan rustig weg. Zelf ben je dan vaak alweer wakker en duurt het even voor je weer in slaap valt.

Lees meer »

Hulp vragen is echt heel lastig!

Gisteren een vrije dag met dit heerlijke herfstweer. Ik heb genoten van de zon en heb even mijn hart gelucht bij een coach, dat had ik veel eerder moeten doen denk ik nu achteraf. Ik ben best sterk en kan veel hebben maar ook bij mij zit er een max aan. Die had ik gelukkig nog niet bereikt maar wat fijn dat er dan iemand zomaar (kost natuurlijk ook wat) een uur naar je luistert, de juiste vragen stelt en niks gek vind. Zo fijn!

Lees meer »

Help, mijn baby huilt.

“Ik weet niet meer waar ik moet beginnen”! Een gedachte die je zomaar zou kunnen hebben wanneer je baby flink aan het huilen is. Een schone luier, voeding gegeven, boertje gelaten, aandacht gegeven en misschien al een poosje rond gelopen. Het is niet de roze wolk waarnaar je uitkeek. Je baby waar je nog steeds heel veel van houdt huilt er regelmatig op los en dan helpt er niks. Herken je dit?

Lees meer »

Kolven voor je prematuur. Wel of niet

Het voelt zo onnatuurlijk om een kolf aan je borst te zetten. Maar het zou voor de baby goed zijn he? De keuze om voor je prematuur geboren baby te kolven is niet altijd zo vanzelf sprekend. Het moet namelijk wel goed voelen om een kolf aan je borst te hebben en wanneer dit niet goed voelt is de keuze voor andere voeding ook oké. 

Lees meer »

De herfst komt eraan....even omschakelen.

Na een wisselende zomer gaan we zo zachtjes aan naar de herfst met wisselvallig weer en andere mooie belevenissen. Ik zit nu buiten in de zon deze blog te schrijven en dan voel je toch al een beetje de herfst waar ik dat toch ook wel weer van kan genieten.

Lees meer »

Een positieve zwangerschapstest.

HOERA, je bent zwanger, tenminste ik hoop dat je dat kunt zeggen na een positieve zwangerschapstest. En zwanger worden doe je niet alleen dus HOERA jullie zijn zwanger. Gefeliciteerd! 

Lees meer »