MOET IK DIT NU DOEN

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 20:18

Moet ik dit nu doen?

Een zin uit het boek Perfecte moeders bestaan niet van Diana Koster. Heel vaak gebruik ik deze zin omdat het zo vaak iets duidelijk maakt over de invulling van je tijd. Ik ben nu 2 weken vrij, de eerste dagen zijn alweer voorbij en het is alweer zo druk geweest. Zo vaak leg ik die zin uit aan ouders en nu leg ik deze bij mijzelf neer. MOET IK DIT NU DOEN?

Ken je deze zin nog niet? Telkens leg je de klemtoon op een ander woord van de zin en dan ga je vanzelf aan het nadenken over het MOETen van een activiteit, of IK of een ander iets kan doen voor mij, kan ik in plaats van DIT ook iets anders doen, moet het perse NU en is het nodig dat ik het nu moet DOEN.

De eerste dagen van mijn reeks vrij is voorbij en morgen staan er alweer een aantal activiteiten op het programma maar het is rustiger en voelt als goed. Vandaag had ik dus mijn twee prachtige kleinzoons hier en dat is heel fijn maar ook druk. Dit is dan ook een moment waarop ik sommige taken los laat, het hoeft niet en ik eindigde ook aan het einde van deze dag bij de Mac Donalds. Niet echt de gezondste actie maar ik hoefde niet meer te koken en de avond was voor mij, heerlijk.

Een heel verhaal over mij en wat heeft dat nou met jou te maken? Ik denk dat wij allemaal jong en oud soms moeite hebben met het loslaten van allemaal moet dingen. Wel of niet belangrijke dingen maar niet altijd nodig dat het gelijk gebeurd. Het is moeilijk maar het geeft zoveel meer rust als je iets loslaat, even tijd voor jezelf of hulp accepteert. Een buurvrouw die even gaat wandelen met je baby, zodat jij even kan slapen. Je moeder die een ovenschotel brengt zodat jij lekker niet hoeft te koken. En durf te vragen, dit vindt bijna iedereen moeilijk maar een ander wil heel graag helpen. Draai het maar eens om als iemand jou om hulp zou vragen. Waarschijnlijk zeg je ja omdat je graag even wilt helpen. De ander wil jou ook graag helpen.

Een leer voor ons allemaal, accepteer hulp en we hoeven niet zoveel als dat we moeten doen van onszelf. Lesje loslaten! (ook voor mij)

Geniet van je onverwachts eigen momentjes. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.