Ik ben Ria van Leest en werkzaam als kinder- en neonatologieverpleegkundige in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Vanuit mijn eigen praktijk het Dordtse schaap werk ik als babyconsulent en babymassage docent, daarnaast ben ik moeder van 4 volwassen kinderen en 1 kleinzoon.

Als persoon ben ik rustig en kan goed luisteren. Mensen voelen zich al snel bij mij op hun gemak. Ik sta niet op de voorgrond maar zet vooral jullie als ouders in jullie kracht. 

Ik ben een gedreven verpleegkundige die geniet van de contacten met ouders en kinderen. Elke geboorte vind ik een wonder en het is mooi om te zien hoe ouders na een korte of lange periode met hun baby naar huis gaan.  Of je baby nu thuis, in het ziekenhuis of na een opname thuis is je kunt altijd contact met mij opnemen, ook voor vragen kun je altijd even terecht. 

In sommige gezinnen is vooral het opstarten met een beetje extra hulp en ondersteuning al heel fijn. Vanuit mijn eigen praktijk wil ik iets voor ouders kunnen betekenen in de zorg voor hun baby. Samen gaan we aan de slag waarin jullie centraal staan en met mijn ondersteuning jullie zelf de verandering in gang zetten. 


De naam van mijn praktijk vind zijn oorsprong in de legende van Dordrecht, de schapenkoppen. Iedereen die in Dordrecht geboren is wordt een schapenkop genoemd. 

Mijn werkgebied is Dordrecht en omstreken.